XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/07/05/horn-gyulara-emlekeztunk/

Témák A-Z

Horn Gyulára emlékeztünk

2016. július 05. Egyéb

Az ünnepi esemény  István király intelmeiből: A vendégek befogadásáról és gyámolításáról szóló üzenet elhangzásával kezdődött, amit Papp János színművész adott elő, majd Radó Gábor, a polgármesteri hivatal vezető-főtanácsosa idézte fel Horn Gyula alakját, pályafutásának fontosabb állomásait, a kerülethez való kötődését.

Mint elhangzott, Horn Gyula hitt abban, hogy olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Európa nem csak egy földrajzi fogalom, hanem egy magatartásforma; a humanizmus, a felvilágosodás, a reneszánsz, a szabadság, az emberi jogok összessége is. Számunkra Európa egy kulcsszó, és az egyetlen lehetőség, hogy nemzetünket is felemeljük.

A megemlékezést követően Horn Gyula felesége és egyik fia helyezte el a család koszorúját a szobor talapzatánál, majd dr. Tóth József polgármester, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Szanyi Tibor EP képviselő nevében Kormos Kata, végezetül pedig Takács Ferenc, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának elnöke koszorúzott.

Az ünnepi eseményt Albert Camus: A jókedvű Sziszüphosz mítosza című írásának elhangzása zárta, Papp János színművész előadásában, majd Horn Gyula tisztelői is elhelyezték az emlékezés és a tisztelet virágait díszpolgárunk szobránál.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj