XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/07/04/elismeresek-a-2016-evi-semmelweis-napon/

Témák A-Z

Elismerések a 2016. évi Semmelweis Napon

2016. július 04. Egészségügyi hírek

A bensőséges hangulatú eseményen dr. Hertzka Péter, a XIII. Kerületi Egészségügyi Nonprofit Kft. főigazgató-főorvosa ünnepi beszédében örömmel állapította meg, hogy az önkormányzat felelős gondoskodásának köszönhetően a kerületi egészségügyi intézmények kivételes helyzetben vannak: adósságuk nincs, az intézmény hálózat rendelőinek és felszerelésüknek a korszerűsítése tervszerűen, jelentős ráfordításokkal folytatódik. Míg a média leginkább a magyar kórházak helyzetéről,  problémáiról tudósít, a kerület a megelőzésre, a szűrővizsgálatok kiterjesztésére és az egynapos sebészet további népszerűsítésére helyezi a hangsúlyt.

Korszerű, magas színvonalú  diagnosztikai berendezéseket kapott a gasztroenterológia és a szemészet, a jövő évben  CT és MR berendezésekkel gazdagodik a Visegrádi utcai rendelőintézet, a fizioterápián már működik az új tangentor, amivel teljessé vált a mozgásszervi betegségek kezeléséhez szükséges eszközpark. Az önkormányzat változatlanul finanszírozza a lakosság részére biztosított védőoltásokat, és a korábbi szűrővizsgálatok mellett hamarosan megkezdődik a nyaki verőér szűrővizsgálata is. Dr. Hertzka Péter a maga és munkatársai nevében köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért, az egészségügyi intézményekben folyó megelőző és gyógyító munka feltétel rendszerének magas színvonalú, folyamatos biztosításáért, az ott dolgozó orvosok, ápolók, asszisztensek megbecsüléséért.

Az egészségügyi dolgozók ünnepének névadója, Semmelweis Ignác (1818. július 1. – 1865. augusztus 13.) születésének 198. évfordulója  alkalmából dr. Varga Árpád emlékezett az anyák megmentőjére, felidézve  pályafutásának máig ható tanulságokkal szolgáló eseményeit, sajnálattal állapítva meg, hogy a kórházi fertőzések tekintetében ma sem nevezhető rózsásnak a helyzet.

Ezt követően dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester átadták az elismerő díjat az Év Szakorvosának dr. Sziklai József főorvosnak, és az Év Szakdolgozójának Szabó Ágnes asszisztensnek, majd a kerületben működő kórházak több dolgozója vehetett át polgármesteri dicséretet és jutalmat. A 2016. évi Semmelweis Nap megünneplése a kerületi egészségügyi intézményekben dolgozó, kiemelkedő munkát végzett orvosok, asszisztensek és más munkatársak elismerő címeinek, jutalmainak átadásával folytatódott, majd állófogadással zárult.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj