XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/06/03/egy-testvervarosi-kapcsolat-15-eve-kepekben/

Témák A-Z

Egy testvérvárosi kapcsolat 15 éve – képekben

2016. június 03. Kulturális hírek

Az eseményen a házigazdát képviselő dr. Tóth József polgármester mellett megjelent Eszék város küldöttsége, Ivan Vrkic polgármester vezetésével, Marina Sikora első titkár Horvátország Magyarországi Nagykövetségének képviselője, Drajkó Péterné a XIII. kerületi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese, Georg Papai Bécs-Floridsdorf kerületének elöljárója, Katarzyna Łęgiewicz Varsó-Ochota kerület polgármestere, és dr. Jaroslav Hlinka Kassa-Déváros kerület polgármestere.

Dr. Tóth József a megjelent vendégek köszöntését követően  elmondta, hogy az 1999. évi szándéknyilatkozat aláírását követően 2001. április 20-án írták alá az Együttműködési Megállapodást Eszék várossal. Összegzése szerint az eltelt időben, mintegy 2500-3000 fiatal és idős helyi lakos találkozhatott egymással,  ismeretséget szerezve, nem egyszer barátságot kötve. Külön kiemelte, hogy a 10. évforduló alkalmából szlavóniai légi fotókat láthattak az érdeklődők a RaM-ban, 2015. decemberében pedig a József Attila Művelődési Központban nyílt az Eszék város és Budapest közötti vasúti közlekedés megindításának 145. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás. Kerületünk polgármestere ezt követően  átadta a kerület ajándékát, egy Hollóházi porcelán vázát az együttműködő városok címerével, a 15. évfordulóra emlékező felirattal.

Ivan Vrkic polgármester válaszában meghatottan mondott köszönetet az Eötvös József Általános Iskola diákjainak műsoráért, és a delegáció fogadtatásáért, majd elismerését fejezte ki azért az önzetlen segítségért, melyet kerületünk adott az Európa Uniós csatlakozás időszakában és az Európai Kulturális Főváros címért folytatott versenyben Horvátországnak, és ezen belül is a testvérváros Eszéknek. Köszöntötte a rendezvényt Marina Sikora asszony, Horvátország Magyarországi Nagykövetségének első titkára. A testvérvárosok 15 éves együttműködését dokumentáló kiállítást június 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj