XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/06/02/elismeresek-es-diszpolgar-avatas-a-kerulet-szuletesnapjan/

Témák A-Z

Elismerések és díszpolgár avatás a kerület születésnapján

2016. június 02. Kulturális hírek

A polgármesteri hivatalban megrendezett ünnepi eseményen dr. Tóth József „Polgármesteri Dicséret” elismerést adott át azoknak a polgármesteri hivatalban, az önkormányzati intézményekben, az önkormányzattal együttműködő civil-, és más szervezeteknél dolgozó személyeknek, akik az elmúlt években végzett kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a kerületi önkormányzat munkájának eredményességéhez, a kerület fejlődéséhez.

Ezt követően a Radnóti Miklós Művelődési Központban került sor az önkormányzat központi ünnepségére. Az eseményt a Hortus Musicus Singers énekegyüttes által megszólaltatott Himnusz elhangzása nyitotta meg, majd Bálint András színművész előadásában Babits Mihály Esti kérdés című versét hallgatták meg a jelenlévők. A nézőtér széksoraiban ott voltak a  kerület testvérvárosainak delegátusai,  a városrész országgyűlési képviselői, az önkormányzat vezetői és a képviselő testület tagjai,  a kerületben működő egyházak, önkormányzati, gazdasági, rendészeti és civil szervezetek reprezentánsai, valamint számos díszpolgár és a lakosság képviselői is.

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédében az egybegyűltek köszöntését követően rövid áttekintést adott hétköznapjaink Magyarországának jelenlegi helyzetéről.  A továbbiakban a polgármester biztosította az ünnepség résztvevőit arról, hogy a XIII. kerületi önkormányzatnak 2033-ig pontos elképzelései vannak a tennivalókról, a fejlesztés helyi irányairól. Dr. Tóth József végezetül beszámolt azokról a rangos hazai és nemzetközi elismerésekről, amelyeket önkormányzatunknak az legutóbbi időkben sikerült elnyernie, majd Angyalföld,  Göncz Árpád városközpont, Vizafogó és Újlipótváros lakosainak képviseletében felavatta a kerület új díszpolgárait, és átadta a „Budapest Főváros XIII. Kerületért” szakmai díjakat. A polgármesteri hivatalban elismerésben részesültek, valamint a többi kitüntetett névsorát ide kattintva tekinthetik meg látogatóink.

2016. évben, a XIII. kerület 78. születésnapja alkalmából megrendezett ünnepségen  dr. Tóth József polgármester Koncz Zsuzsa előadóművészt, Pataki Ferenc fejszámoló előadóművészt és Szloboda József református lelkészt köszöntötte a „XIII. Kerület Díszpolgára” cím birtokosai között, akik az elismerést követően köszönetet mondtak a megtiszteltetésért. Koncz Zsuzsa, aki a Bezsenyi Dániel Gimnázium padsoraiból indult el előadóművészi karrierjén, elmondta, hogy nagyon meghatotta a díszpolgári cím, és bár sok elismerést kapott pályafutása során, ennek megkülönböztetett helye lesz a szívében. Pataki Ferenc felelevenítette azokat a váratlan, és  örömteli perceket, amikor tudomást szerzett az elismerésre történt kiválasztásáról, Szloboda József pedig arról szólt, hogy bár Újpesten született, otthon érzi magát a XIII. kerületben. Az önkormányzati ünnepség  Heilig Gábor és zenészbarátai ünnepi műsorával, azt követően pedig a Szózat elhangzásával zárult,  majd az elismerésben részesültek tiszteletére adott állófogadással ért véget.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj