XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/05/24/muveszetek-szintezise-a-varoshaz-galeriaban/

Témák A-Z

Művészetek szintézise a Városház Galériában

2016. május 24. Kulturális hírek

Holopné Schramek Kornélia alpolgármester a kiállítást megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat különös figyelmet fordít azoknak a művészeknek a bemutatására, munkásságuk ismertetésére, akik kötődnek kerületünkhöz. A most megnyitott emlékkiállítással Miskei László munkássága előtt tisztelgünk, hiszen a művész sokat tett a kerület mai képének kialakításáért.

–Miskei László rendkívül sokoldalú alkotó volt – mondotta Holopné Schramek Kornélia. – Gondolkodása, alkotói módszere több tudományágat ölelt fel, és ezek szintézise tükröződik alkotásaiban. Alkotásai megtalálhatók a Déli pályaudvar épületén,  a 3. Metró Gyöngyösi úti megállójában, és felfedezhetők a XIII. kerület modern városszövetében is, mivel aktív közreműködője volt a városrész megújításának, és ennek érdekében folyamatosan együttműködött a kerület főépítészével. Hiányzik nekünk mint festőművész, és mint tanár is, de igényessége velünk marad – mondotta végezetül Holopné Schramnek Kornélia.

Az alpolgármester megnyitó szavait követően Feledy Balázs művészeti író elevenítette fel Miskei László alakját, vázolta életútját, és felhívta a figyelmet művészetének különleges, szintetizáló értékére, amely napjainkban is aktuálisnak és korszerűnek mondható.

Az emlékkiállítás június 10-ig tekinthető meg a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében, az első emeleti Városház Galériában.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj