XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/04/24/egy-esos-vasarnap-delelott/

Témák A-Z

Egy esős vasárnap délelőtt…

2016. április 24. Környezetvédelmi hírek

Az önkormányzat és a kerületi civil szervezetek hívó szavára érkező közreműködők, akik között európai parlamenti képviselő, alpolgármester, az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a Lokálpatrióták Egyesületének alelnöke és számos tagja, valamint a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. és a kerületi lakosság képviselői is ott voltak, egymást bátorítva úgy határoztak, hogy ezúttal csak a terület egy részén takarítják össze az eldobált szemetet.

 

A kijelölt területhatárt elérve azonban nem torpant meg a lendület: a résztvevők az orkánszerű széllel és a borotvaként hasító esőcseppekkel dacolva méterről-méterre közelítették meg, majd érték el az Újpesti Vasúti Összekötő hidat, zsákjukba gyűjtve mindazt, aminek semmi keresnivalója nem volt a pihenésre, kikapcsolódásra szolgáló természeti környezetben.

 

A főúton és a szomszédságában található pillepalackok, konzerv és cigarettásdobozok, műanyag poharak, eldobált újságok és más nyomdatermékek, valamint ezernyi más szemét begyűjtését követően a takarítók útja a sziget partvonalára vezetett, ahol a megtett út kiinduló állomásáig haladva tömték degeszre kékszínű zsákjaikat, amelyek a Közszolgáltató Zrt. által biztosított konténerben végezték.

„Az eső növeli a hosszútávfutás kifejező erejét” – állítja Futók, kocogók könyve című népszerű munkájában a futás apologétájának tekintett James Fixx néhai hosszútávfutó. Mindazok, akik részesei voltak ennek a hűvös, esős, szeles vasárnap délelőtti programnak, megerősíthetik a kijelentés valóságtartamát, kiterjesztve annak értelmezési körét a Népsziget takarítására is.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj