XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/02/04/bolcsode-es-ovoda-bovites-es-felujitas/

Témák A-Z

Bölcsőde és óvoda bővítés és felújítás

2016. február 04. Városfejlesztési hírek

Az 1980-as években épült bölcsőde panelos szerkezetű. Az épület folyosóján repedések jelentek meg, melynek oka a gépészeti vezetékek elöregedése. 2016 nyarán elvégezzük a felújítást a játszóudvar megújításával együtt, és megvalósul a csapadékvíz elvezetés is. Az udvari csatornarendszer sérült, eldugult szakaszát cseréljük, a burkolatot javítjuk. A homokozók felújítás mellett és árnyékolást kapnak és a játszószereket is pótoljuk. A bölcsődét új mobil bútorokkal és piperetárgyakkal szereljük fel.

Az óvoda Újlipótváros frekventált, jól megközelíthető területén található. Az 1974-ben épült vasbeton vázszerkezetű, 98 férőhelyes földszintes épület négy csoportszobával működik. Az óvodához jelenleg két telekrész tartozik, melyek közé „ékelődve” helyezkedik el a bölcsőde épülete és kertje. Jelenleg az óvoda udvaron a csapadékvíz elvezetése nem megfelelő, a füves felületek felújítása szükséges. A megnövekedett gyermeklétszám és igény kiszolgálása érdekében a kültéri játékok számát növeljük és megújítjuk.

2016 nyarán tervezzük az udvar felújítását a csapadékvíz elvezetéssel, a burkolatok teljes és a kerítés részleges felújítását, valamint kicseréljük a játszószereket.

 Az épület felújításának I. ütemben a közterület-felügyelet és a Közterületi Divízió parkolási ágazat bővüléséhez, valamint a Beruházó Divízió és a Karbantartó Műhely beköltözéséhez szükséges belső funkcionális átalakításokat, homlokzati nyílászárók cseréjét, árnyékolását és az emeleti iroda helyiségek klímatizálását végeztük el. A felújítás II. ütemében, 2016-ban a tető hő- és vízszigetelésének elvégzése történik meg, megújul a főbejárat. A felújítás során a portánál szélfogókat alakítunk ki a falak és a padló helyreállításával, funkcionálisan és esztétikailag is megfelelő teret alakítunk ki ügyfeleink fogadására.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj