XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/02/04/jelentos-kozparki-fejlesztesek/

Témák A-Z

Jelentős közparki fejlesztések

2016. február 04. Városfejlesztési hírek

Talajvízkút létesítésével biztosítjuk a gyepfelületek, fásítások, évelőtelepítések, virágos gyepek öntözését. A társadalmi egyeztetést követően megfogalmazott beruházási program a Fővárosi Önkormányzat, illetve a Magyar Állam tulajdonában lévő területet is érint.

 A Kassák Lajos utca – Huba utca – Botond utca közötti szakaszán a jelenlegi parkoló terület helyén létesítünk közösségi teret, új közterületet. A pihenőtéren helyezzük el a kerület díszpolgárának, Papp László olimpiai bajnok bokszolónak a szobrát. A megújuló közterület a szomszédos idősek klubja és a karmelita templom látogatói számára is kellemes szabadtéri tartózkodási helyet nyújt.

Váci út – Bessenyei utca – Visegrádi utca – Tutaj utca tömb fejlesztése során a tömb zöldterületén a játszótéri és pihenőparki funkciók megerősítésével tervezzük a mainál vonzóbb, biztonságosabb, jobban átlátható és közvilágítással ellátott rekreációs terület kialakítást. A felújítás során új funkcióval gazdagodik a térség, a fitnesztér a fiataloknak és idősebbeknek egyaránt módot kínál a sportolásra. A Visegrádi utca felőli részét lekerítjük a lakossági előkerteket és új fasort telepítünk.

 A Váci út 134. mögötti játszótér fejlesztése során szervesen kapcsolódva az Árpád hídfő lakótelep komplex megújítási projektjéhez a játszótér területi bővítésére, új játszóeszközök kihelyezésére és a zöldfelületek felújítására kerül sor.

 Az önkormányzat célja, hogy a közparki fejlesztések az érintett lakosok igényeinek figyelembevételével valósuljanak meg. Közterületi tájékoztató táblákon hívtuk fel a lakosok figyelmét a tervezett fejlesztésre, kikérve arról a véleményüket és azokat figyelembe véve fogalmaztuk meg a fejlesztések tartalmát.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj