XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/11/05/a-xiii-keruletben-kiemelt-fontossagu-a-vedett-epiteszeti-ertekek-megovasa/

Témák A-Z

A XIII. kerületben kiemelt fontosságú a védett építészeti értékek megóvása

2015. november 05. Városfejlesztési hírek

A változtatások közt szerepel, hogy a világörökségi területen található és ezért kiemelt építészeti értékek támogatása lehetővé vált.

A benyújtandó pályázati anyag összetettsége, szakmai jellege miatt a pályázat megítélhetőségét, elbírálását segíti a hiánypótlás lehetőségének biztosítása. Az utóbbi évek tapasztalatából kiindulva pályáznak olyan, a védett értékek közül is kiemelkedő építészeti értéket képviselő épületek is, melyek felújítása nagyobb volumenű, ezért a pályázat elbírálása során a támogatási kereten belül az elnyerhető összeg felső határa indokolt esetben megemelhetővé vált az önerő mértékének megtartásával.

Az értékvédelmi támogatás révén az évek során közel 40 épület újult meg részben vagy teljesen. A XIII. kerületi Önkormányzat 8 év alatt összesen 62,5 millió forintnyi támogatási összeget ítélt oda, összesen 325 millió forint költségű felújítást ösztönözve ezzel. Egyes társasházak lépésről lépésre, több évben pályázva állították helyre lakóházukat. A pályázati lehetőség mind ismertebb és népszerűbb a kerületi lakosság körében, egyre többen jelentkeznek az évenként kiírt pályázaton.

A pályázat eddigi eredményeiről kiállítás tekinthető meg a Városház Galérián a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatalban november közepéig.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj