XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/09/01/keruleti-tanevnyito/

Témák A-Z

Kerületi tanévnyitó

2015. szeptember 01. - Frissítve Egyéb

„Önkormányzatunk az elmúlt esztendőkben új értékeket teremtett, a fenntartható fejlődés, az értékőrzés, az innováció, a gondoskodás és az esélybiztosítás elveire épülve. Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekekre, valljuk, hogy a nevelésben rejlik a jövő záloga. A „Lendületben a XIII. kerület!” önkormányzati programnak megfelelően, aktív cselekvőként vagyunk jelen a családok erősítésében és támogatásában. Ennek érdekében élhető és biztonságos hétköznapokat, egészséges környezetet biztosítunk a kerületünkben élő gyermekek és családjaik számára. A kerület fejlődésének eredményeként nem kis büszkeséggel tapasztaljuk a növekvő lakosságszámot és a születések számának növekedését. A közintézményeinket igénybe vevő gyermekek száma folyamatosan nő. A kerület fejlődik, nemcsak lakónépességében, hanem lakókörnyezetében, intézményhálózatában, közszolgáltatásaiban is. A felmerülő igényekhez igazítjuk ellátórendszerünket.” – mondta el Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony.

A 2015/2016-os tanévben 10.350 gyermekről: 3.500 óvodásról, 5.150 általános iskolásról és 1.700 gimnazistáról gondoskodunk a jogszabályokban előírtaknak megfelelően. Az óvodákban fenntartóként a teljes ellátás megszervezésért vagyunk felelősek, míg az iskolákban a működtetés, a komfortérzetet biztosító háttér kialakítása, a gyermekétkeztetés szervezése a feladatunk.

Korszerű, jól felszerelt bölcsődéinkben több mint 1 000 kisgyermek napközbeni ellátásáról gondoskodunk. A fenntartásunkban lévő óvodákban a 2015/2016-os nevelési évet 1200 gyermek kezdi meg, szeptember 1-jén, miközben 880 gyermek hagyja el az óvodát és lesz első osztályos tanuló. Az igényeknek megfelelően folyamatosan növeljük az óvodai férőhelyek számát. Újlipótvárosban bővítjük a családi napközi hálózatot. Folytatjuk és bővítjük a felmenő rendszerű kétnyelvű óvodai programot.

Magas létszámú óvodás korosztályok érték el az általános iskolát. Évről-évre egyre több gyermek kezdi meg tanulmányait az első évfolyamon. Közel 800 gyermek iratkozott be áprilisban a XIII. kerületi általános iskolákba, ugyanakkor a 2014/2015. tanévben 420 nyolcadik osztályos diák fejezte be általános iskolai tanulmányait.

Óvodáinkban és iskoláinkban megtörténtek a nyári karbantartások, felújítások. Csoportszobák, tantermek, ebédlők, mosdók szépültek meg, négy óvodában teljesen megújultak a játszóudvarok. A nyári szünetben elvégzett felújításokra, karbantartásokra 65 millió Ft-ot fordított az önkormányzat. Az iskolákban a nyári munkálatok 93 millió Ft-ba kerültek Valamennyi köznevelési intézményünkben biztosítottak a feltételek a nyugodt, biztonságos tanévkezdéshez. Az intézményeinkben folyó sokszínű pedagógiai munkához önkormányzatunk minden feltételt biztosít.

A tanévnyitót az óvodások műsora zárta.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj