XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/07/27/viragpompa-a-gyongyosi-setanyon/

Témák A-Z

Virágpompa a Gyöngyösi sétányon

2015. július 27. Lendületben a XIII. Kerület

Az Egynyári virágbemutató szakmai fórumként is szolgál, melyre nemcsak a kertész szakma képviselőit, hanem a kerület lakóit, közte a már évtizedes múltra visszatekintő Lakossági Zöldterület Védnökségi pályázat résztvevőit valamint a 2012-től meghirdetett „Leg- pályázat” (Legvirágosabb erkély és homlokzat, Legzöldebb társasházi kert és Legszebb vendéglátó terasz) nyerteseit köszöntötték.

Az önkormányzat több mint 16 ezer tő muskátlit és virágos balkonnövényt helyezett ki a virágtartó kandeláberekre. Kerületünk 21 pontján, közel 3 ezer m2-en, több mint 65 ezer tő egynyári növény került kiültetésre, melyből több mint 26 ezer virág a Gyöngyösi sétány területét díszíti. Az ágyásokban előszeretettel használtuk idén is a magyar nemesítésű fajtákat valamint a sétány utolsó ágyásában gyógy- és aromanövényeket. Pl.’Bikavér’, Celosia argentea ’Tokaj’, Celosia argentea ’Ezer jó’, Celosia argentea ’Csongor’, Celosia argentea ’Aranybika’, Rudbeckia hirta ’Sárgarigó’, Rudbeckia hirta  ’Napfény’, Nicotina alata ’Hópehely’, Ocinum basalicum ’Bíborfelhő’

Önkormányzatunk az AngyalZÖLD+ stratégiában foglatlak szerint folyamatosan végzi a közparki, rekreációs területek megújítását. Idén több mint 400 millió Ft értékbe fejlesztjük a kerület zöldhálózatát. A tavaszi és őszi időszakokban 560 fasori fát telepítünk, melyek közül 117 egyed a sűrű beépítésű Újlipótvárosi közterületeket gazdagítja.

A Kárpát lakótelep komplex felújításának zárásaként a héten nyitottuk meg a Duna játszóteret (48 millió Ft). A szomszédos Tisza utcai zöldsáv területén pihenőterületeinek kialakítására augusztus elején befejeződik. A Gidófalvy lakótelepen színes gumiburkolatokat alakítunk ki az új és felújított játszóeszközök alatt, melyet augusztus elején vehetnek birtokba a lakótelepi gyerekek. A Bulcsú park területen lévő játszóteret új játszóeszközökkel bővítjük, gumiburkolattal látjuk el, és megújul a közvilágítás. A lakossági igények alapján a park területéből egy részt kutyafuttatónak jelöltünk ki, ezzel 20-ra növelve a kerületi kutyafuttatók számát. A Radnóti Miklós Művelődési Központ területén új egyedi tervezésű „irodalmi” fajátszóteret alakítunk ki, az ihletet Weöres Sándor „A tündér” című verse jelentette.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj