XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/07/10/lakokozossegi-nap-a-gyongyosi-setanyon/

Témák A-Z

Lakóközösségi Nap a Gyöngyösi sétányon

2015. július 10. Kulturális hírek

A Lendületben a XIII. kerület program végrehajtásaként és a hagyományok folytatásaként az igényes szórakozásért szervez kulturális programokat az önkormányzat. Így van ez az idén nyáron is. Május 31. óta nagy sikerrel zajlanak a Nyáresti Koncertek a Szent István parkban. Az Angyalföldi Utcai Zenei Fesztivál a kerület önálló közigazgatási egységgé válásának 75. évfordulójának ünnepségsorozatán indult, a nagy sikerre való tekintettel folyamatos bemutatkozási lehetőséget ad az amatőr zenekaroknak. A Lakóközösségi Napok a kerület nyolc lakótelepén nyújtanak színvonalas programot. Ezúttal a Gyöngyösi sétányra látogattunk el.

 Július 9-én a Gyöngyösi sétány környékének lakóit és az arra járókat várták a szervezők egy kis kikapcsolódásra. A Közszolgáltató Zrt. Kulturális Divíziója látványos és igényes programot állított össze, a szervezésben és lebonyolításban a Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ munkatársai működtek közre.

 A színpadon a DIP’UP és a Holdvilág Együttes mesés-zenés csapatát az afrikai dob show és tánc követte. Szernov Nikoletta és társulata zumbázását a Csepp Színház rock and roll zene-tánc és énekprodukciója követte. További slágerekről Csuka Mónika Énekiskolája gondoskodott, akiket az Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttes követett. Utcabáli hangulatot teremtett az Old Songs Duo záró produkciója.

 A színpadon kívül a szabadtéren és a sátrakban folytak a programok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Társas- és népi játékok, kézműves foglalkozás, arcfestés, óriás csúszda és lufihajtogatás adta a választékot. A civil szervezetek jóvoltából az elsősegélynyújtást és az újraélesztést sajátíthatták el a résztvevők, az egészségügyi szolgáltatást vérnyomás-vércukorszint- és testzsír mérés tette teljes körűvé. Kutyatartással, az ebek örökbefogadásával, a környezettudatossággal, parlagfű mentesítéssel kapcsolatos kérdésekre is kaphattak választ az érdeklődők.

 A játékokban nyert tallérokat ajándékra, könyvekre és csokoládéra válthatták be a „talléros” próbák résztvevői. Tekintse meg képgalériánkat!

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj