XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/02/02/keruleti-civil-nap/

Témák A-Z

Kerületi Civil Nap

2015. február 02. - Frissítve Kulturális hírek

Dr. Tóth József polgármester nyitotta meg a tizennyolcadik Civil Napot. Megköszönte a civil szervezeteknek rajtuk keresztül valamennyi érintettnek, hogy részt vettek a „Lendületben a XIII. kerület” program véleményezésében, élőkészítésében. Az önkormányzat civil szervezetekkel való együttműködésére vonatkozóan a partnerséget, az esélyegyenlőséget a kiszámíthatóságot említette. Szólt arról, hogy az önkormányzat ez évi egyik első feladatként áttekinti a „civil rendeletét”. Kérte, hogy ehhez is mondjanak véleményt, ezáltal nemcsak az önkormányzat, hanem valamennyi érintett véleménye is szerepelhet az új koncepcióban.

Bejelentette, hogy a civil pályázaton szereplő pénzösszeget a költségvetés tervezetében 25%-kal megemelték, így az eddigi 8 millió Ft helyett már 10 millió forintot nyerhetnek el a szervezetek. Külön köszönte annak a 27 szervezetnek a munkáját, akik eljöttek és közülük heten bemutatót is tartanak.

Ezt követően a polgármester átadta a Civil Vándordíjat, melyet a Kel Ernő fúvószenekar nyert el, a díjjal együtt járó anyagi támogatással.

A börzén szervezetek bemutatkozása a modern QILT modern képzőművészeti körrel kezdődött. A résztvevő jelentős számú érdeklődő elsősegély-nyújtási bemutatót láthatott, egészségügyi mérések, szűrések adhattak pontosabb képet az egészségügyi állapotról. Tanácsadást népi gyógymódok, jogi, pénzügyi és pályázati témakörben kaphattak az érdeklődők. A régi kismesterségek közül gomb behúzással patentozással, ringlizéssel ismerkedhettek a megjelentek. A civil térben a társasjáték sarkon kívül meriedian torna, kerámiakészítés, égetés, ergométeres verseny várta az érdeklődőket.

A civil szakmai fórum témaköre a forrásteremtés, a civil vállalati együttműködés a gyakorlatban témakör állt. A legszínvonalasabb stand díját a közönség idén a homoludens.hu Egyesületnek szavazta meg. A gálán ének-zenei és táncművészeti tevékenységet folytató kilenc kerületi civil szervezet műsorát láthatták a résztvevők.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj