XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/10/22/megalakultak-a-nemzetisegi-onkormanyzatok/

Témák A-Z

Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok

ARCHÍV | 2014. október 22. - Frissítve Egyéb

Dr. Tóth József polgármester az egy nappal korábban megalakult képviselő-testület és saját nevében köszöntötte a megjelenteket. A megválasztott képviselőknek pártpolitika mentes partnerséget ajánlott a XIII. kerületi lakók érdekében, a kerület közös szolgálatáért. Bejelentette, hogy Holopné Schramek Kornélia alpolgármester asszony fogja tartani az önkormányzat nevében a kapcsolatot a megalakult nemzetiségi önkormányzatokkal.

A nemzetiségi önkormányzatok az alakuló ülésen esküt tettek, társadalmi megbízatású elnököt és helyettest választottak, majd megalakították a Nemzetiségi Kerekasztalt. Elnöke Hollósy Tiborné (szlovák), elnökhelyettesei Varga Zsanett (bolgár) és Thomaidu Elefteria (görög) nemzetiségi elnök lett.

Nemzetiségi önkormányzatok

Bolgár nemzetiségi önkormányzat, Görög nemzetiségi önkormányzat, Horvát nemzetiségi önkormányzat, Lengyel nemzetiségi önkormányzat, Német nemzetiségi önkormányzat, Örmény nemzetiségi önkormányzat, Roma nemzetiségi önkormányzat, Román nemzetiségi önkormányzat, Ruszin nemzetiségi önkormányzat, Szerb nemzetiségi önkormányzat és Szlovák nemzetiségi önkormányzat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj