XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/08/19/keruleti-unnepseg-az-allamalapitas-emlekere/

Témák A-Z

Kerületi ünnepség az államalapítás emlékére

ARCHÍV | 2014. augusztus 19. - Frissítve Kulturális hírek

A Hortus M. Singers énekegyüttes előadásában elhangzó Himnusszal kezdődött a kerületi ünnepség. Ezt követően Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz! című, napjainkban nagyon aktuális versét Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szavalta el.

 

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédében Szent Istvánt a legradikálisabb rendszerváltónak nevezte, majd emlékeztetett, hogy a tehetség, a szorgalom, a határozottság évezreden túli eredményt hordozott magában. Az államalapító intelmeiből vezette le a napi tennivalókat, többször is hangoztatta, hogy az ország előtt álló feladatok végrehajtásához összefogásra van szükség. Aktualizálva napjainkra az államalapító üzenetét, többek között ijesztőnek nevezte, hogy míg az egyik oldalon egy papírgalacsin eldobása is súlyos következményeket hordoz, addig a másik oldalon a vállról indítható rakéta pusztítása sem.

 

Az államalapítás és az államalapító Szent István emlékére rendezett ünnepi műsorban közreműködött a Keil Ernő Magyar Kultúráért Díjas és Arany Diplomával kitüntetett fúvószenekar Kovács Tibor karnagy vezérletével. A műsort követően az újgabonából sütött Szent István-napi kenyeret vihettek haza a megjelent érdeklődők.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj