XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2014/05/23/nyilvanos-tervbemutato-2014-majus-28-an/

Témák A-Z

Nyilvános tervbemutató 2014. május 28-án

ARCHÍV | 2014. május 23. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy kidolgozásra került a Budapest, XIII. kerület Dózsa György út – Szabolcs utca – Hun utca – Vágány utca által határolt területre, a volt kórházi tömbre készülő kerületi szabályozási terv.

A terv az “egészségügyi” keretövezet módosításával “intézményterületi” besorolást javasol. A Dózsa György út felőli épületek eredeti állapotban való felújításával felsőoktatási intézmény elhelyezése tervezett. A tömb közepén épülne meg kiemelt kormányberuházásként az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ létesítményegyüttese. A Hun utca menti területsávban sportfunkciók, irodák, lakóépületek települnek. A fejlesztések során szélesítik a Vágány utcát és három nagyobb parkosított teret hoznak létre. A több éve elhanyagolt tömb megújítása összhangban áll a XIII. kerület hosszú távú fejlesztési koncepciójával.

A tervdokumentáció megtekinthető a Főépítészi Iroda oldalán vagy személyesen ügyfélfogadási időben a Főépítészi Irodán (Bp., XIII. Béke tér 1. IV. emelet). Észrevételeket tehetnek személyesen, e-mailen (foepitesz@bp13.hu) vagy postai úton is.

A terv nyilvános ismertetését 2014. május 28-án (szerdán) 17 órakor tartjuk a Bp., XIII. kerület Dózsa György úti általános iskolában.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj