XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/12/18/kiallitas-a-75-evfordulo-tiszteletere/

Témák A-Z

Kiállítás a 75. évforduló tiszteletére

ARCHÍV | 2013. december 18. - Frissítve 75 éves kerület hírei

A kiállítás anyagának másik részét kerületünkről szóló könyvek, kiadványok, fotók, emléklapok alkotják. A kerületi könyvtárakkal együttműködve teljeskörű gyűjteményt próbál a kiállítás bemutatni elsősorban a kerületben élő és alkotó írók munkáját, illetve a kerület valamelyik helyszínén játszódó művet. Néhány egészen egyedi kordokumentum is helyet kapott a tárlatban: lemezborítók, képeslapok, egykori látogatói albumok, emléklapok, bélyegek.

Dr. Tóth József a kerület polgármestere röviden értékelve a 75-ös programsorozatot kijelentette, hogy az a kitűzött célokat elérte, színvonalas programokat, eseményeket élhetett át a több mint 40 ezer látogató. A programok értéket közvetítettek, a kerület jó hírét és lakóinak lokálpatriotizmusát, valamint a partnerkapcsolatokat erősítette. Ezt követően idézte a díszpolgárainkat, hogyan vallottak a megjelent új könyvben kerülethez való kötődésükről.

A rendezvény része volt a kerületről szóló legújabb könyv bemutatója. Baranyi Ferenc költő, műfordító díszpolgárunk az „Arcok, arcélek II” című interjúkötetet méltatta. Kiemelte az első kötetet is jegyző Várkonyi Rita szerző érdemeit, szakmai fejlődését, egyéniségét, mely lehetővé tette az új kötet elkészülését. Farkasházy Tivadar a rá jellemző fűszeres humorral szólt a kerületről, saját kötődéséről és megannyi híres emberről, akik a városrésszel közelebbi kapcsolatba kerültek. Sárosy Éva a 75. évforduló „kerület arca” saját maga nevében elköszönt a rendezvénysorozattól, megemlítve, hogy az mit (sokat, mint mondotta) adott az ő számára.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj