XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/12/06/75-eves-a-xiii-kerulet-fotokiallitas/

Témák A-Z

75 éves a XIII. kerület fotókiállítás

ARCHÍV | 2013. december 06. - Frissítve 75 éves kerület hírei

Dr. Tóth József országgyűlési képviselő, a kerület polgármester megnyitójában emlékeztetett arra, hogy a 40 helyszínen több mint félszázezer résztvevővel zajló programokon az önkormányzat fő célkitűzése az érték közvetítése volt. A tervet sikerült megvalósítani, a programok nemcsak érdekesek, újszerűek és figyelemfelkeltőek voltak, hanem színvonalasak is.

A 75. évforduló alakalmából az önkormányzat képviselő-testülete módosította a kitüntetésről szóló rendeletét és művészeti díj odaítéléséről döntött. A díjat a kerület közigazgatási területén élő vagy alkotó képző- vagy iparművész munkásságának elismerése céljából alapította. A díjat a polgármester Szurcsik János festőművész részére adta át. A művész a Máglya közi műhelyben alkotott 1958 óta a kerület lakója. Legújabb műveit ebben az évben mutatta be a polgármesteri Hivatal Városház Galériájában. 1963-ban Munkácsy Mihály díjat, 1976 Érdemes művész elismerést kapott. A díj meglepetésként érte a művészt.

A díjazottat és kiállítást köszöntötte a Hortus M. Singers énekegyüttes, akik három számot énekeltek az advent jegyében. Befejezésként az Ének-zene és Testnevelési Általános Iskola diákjai népdalcsokrot adtak elő. A kiállítás részvevői közül sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy korszerű technika segítségével a valóságot némileg átírva egykori kerületi látványosság előtt fotóztatták le magukat.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj