XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/11/15/megujult-a-hun-tuzer-utcai-jatszoter/

Témák A-Z

Megújult a Hun-Tüzér utcai játszótér

ARCHÍV | 2013. november 15. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Dr. Tóth József polgármester kiemelte, hogy a jelenlegi Gidófalvy és Kassák Lajos utcai beruházáson kívül a Vizafogó sétányon történt jelentős fejlesztés. Örömét fejezte ki, hogy a lakossági Zöldterület védnökségi pályázat során a lakosság által gondozott zöldfelület nagysága meghaladja a 100 ezer m2-t. Az újonnan átadott terület felújítása során az építők különös gondot fordítottak a kisebb gyermekekre, az ifjabb tizenéves korosztályra és a közbiztonságra. A játszótér és környezetének felújítása előtt és időszakában a beruházók ezúttal is figyelembe vették a lakosság igényeit.

A közvilágítási hálózat kiépítésével jelentősen nőtt a terület közbiztonsága. A kisgyermek játszóteret – szintén a nagyobb biztonság érdekében – a beruházók kerítéssel vették körül, egyúttal új homokozót is létesítettek. A kamasz korosztály részére játszóhelyet különítettek el új kapukkal és három új, korszerű játszóeszközzel. A területen levő kutyafuttatón ivóvíz kutat létesítettek, az ebek számára mozgékonyság fejlesztő eszközöket létesítettek. A Gidófalvy lakótelep közterületeinek beruházása több mint 47 millió forintba került, mely összeg fedezte az öntöző hálózat kiépítését is. A területtel szomszédos Kassák Lajos utcai lakótelepen, az Apály utcában új, körülkerített kutyafuttató létesült, és folyamatban van egy elkerített pihenőkert kialakítása is.

Ugyancsak a polgármester nyújtotta át a Lakossági zöldterület védnökségi pályázat nyerteseinek járó díjakat. A kerület éppen tíz éve hirdeti meg a pályázatát, lehetőséget adva a társasházak és lakásszövetkezetek részére környezetük zöldfelületének gondozásához és szépítéséhez. Az önkormányzat anyagi támogatása, a lakossági aktivitás egyesítésével erősödik, megvalósul a lakókörnyezet szépülése, az előkertek, parkterületek ápolása.

Tekintettel a kerület 75. születésnapjára az idei évben az eddigi pályázati támogatáson felül, a kiemelkedő pályázatot benyújtókat külön díjazással is elismerték a szervezők. Az elbírálást végző zsűriben részt vettek a Zöldebb Városokért Mozgalom és a Virágos Magyarországért mozgalom képviselői. A beérkezett 118 pályázatból öten arany fokozatú, 20 pályázó kiemelt fokozatú elismerésben részesültek.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj