XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/06/17/nyolcadik-eve-meleg-etel-a-nyari-szunidoben/

Témák A-Z

Nyolcadik éve meleg étel a nyári szünidőben

ARCHÍV | 2013. június 17. - Frissítve Kulturális hírek


Dr. Tóth József polgármester adta át az ebédeket a hatgyermekes anyukának.

Kerekes Vivien Ének-zenei Testnevelési Általános Iskola diákja szavalatával kezdődött a program.

Az önkormányzat nyolcadik alkalommal szervezi meg a nyári étkeztetést gyermekek részére 2013. 06.17-től 2013. 08. 31-ig. 54 munkanapon biztosítunk étkeztetést, napi 470 adag meleg ételt. A fenti időszakban összesen 22 842 adag kerül kiosztásra, több mint 10 millió Ft összegben. A program 2006-ban kezdődött akkor az étkeztetést 160 gyermek vette igénybe 35 napon keresztül. A beszállító partner az ételt adagonként, lezárt dobozokban, a HACCP előírásainak megfelelően szállítja.

Az étkeztetés ideje alatt a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központja a nyári étkeztetés mellett minden hétköznap a szociálisan hátrányos helyzetű családok és gyermekek részére szabadidős programot szervez, melyekre 2,4 millió Ft-ot biztosít. A szabadidős programok lehetőséget adnak a gyermekeknek a játékos tanulásra, az önfeledt kikapcsolódásra, valamint olyan helyek, intézmények és tájak meglátogatására, melyeket otthoni keretek között nincs lehetőségük.

A Prevenciós Központ szolgáltatásain kívül egyéb helyszínek különböző programokkal várják a szünidős diákokat. A dunai árvíz miatt a népszigeti tábor nem üzemel, a Margitsziget helyett egyelőre a Tomori iskolában foglalkoztatják a gyermekeket. Velencén négy iskola diákjai nyaralhatnak, a Tücsöktanya egész nyáron várja az érdeklődőket, a Kulturális Divízió a Vakáció-akció programot szervezi.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj