XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/05/17/onkormanyzatok-a-kozmuvelodesert-dijas-lett-a-xiii-kerulet/

Témák A-Z

Önkormányzatok a Közművelődésért díjas lett a XIII. kerület

ARCHÍV | 2013. május 17. - Frissítve Kulturális hírek

Az idén 75 éves kerület a jeles alkalomból, 75 kulturális programmal köszönti lakóit. XIII. kerületet élénk kulturális élet jellemzi, a színháztól a kiállításokon át a nyári fesztiválokig széles a paletta. Fontosnak tartja a közművelődési tevékenységek támogatását, közte a differenciált kulturális szükségletek kielégítését az önkormányzati közművelődési színterek biztosítását, a környezeti, szellemi, művészeti értékeinek, hagyományainak feltárását, megismertetését, a helyi művelődési szokások gondozását, gazdagítását, az ismeretszerző, az amatőr alkotó, művelődő közösségek tevékenységének támogatását, a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez a feltételek biztosítását. 

A kerületben a közművelődési feladatokat a Kult13 látja el, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház, az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, a Radnóti Miklós Művelődési Központ, a Tücsöktanya Játszóház és az Újlipótvárosi Klub-Galéria valósítja meg küldetését: „Teret adunk a kultúrának”. 3,5 milliárd forintos önkormányzati beruházással épült a RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központ az Újlipótvárosban, látogatottsága a tavalyi évben elérte a 150.000 főt. 2012-ben az intézmények összesen harmincnégy kiemelt kerületi rendezvénynek adtak helyszínt. Tizenegy alkalommal állított emléktáblát avatási ünnepségekkel összekötve. Több mint 3 515 kulturális rendezvényt bonyolított le, 463 515 fő látogatott el a programokra. 

Szabadtéri rendezvényei – Vízi majális, Életmódnap, Nemzetiségi Fesztivál, Nyáresti koncertsorozat a Szent István parkban, Lakótelepi napok, Angyalföldi Utcabál, Szent Mihály napi búcsú – májustól szeptember végéig szórakoztatják a résztvevőket. Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Vakáció-akciót, a nyár leghosszabb táborát napi 400 Ft-os részvételi díj fejében a nyár 10 hetén át. 

Az önkormányzat jövőbeni tervei közt szerepel a kulturális kínálat bővítése: az Újlipótvárosi Klub-Galéria alapterülete megduplázódik, a RaM parkjának kulturális és rekreációs célú fejlesztése valósul meg. A rendezvények évről évre őrzik a hagyományokat és újulnak meg egyúttal.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj