XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2013/05/02/nyilvanossag-elott-zajlik-a-boribon-bolcsode-felujitasa/

Témák A-Z

Nyilvánosság előtt zajlik a Boribon Bölcsőde felújítása

ARCHÍV | 2013. május 02. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A Boribon Bölcsőde (Pannónia u. 92-94.) elavult, több mint harminc éve építették. A beruházásra a XIII. kerületi önkormányzat 550 millió forintot költ. A bölcsődegyakorlatilag újraépül, új lesz a szigetelés, tornatermet alakítanak ki, kicserélik az ablakokat, az ajtókat, a gépészetet, és az elektromos rendszert.  Emellett felújítják a játszóteret és a kertet is újraparkosítják. A felújítás idejére az önkormányzat biztosítja a zökkenőmentes bölcsődei ellátást.

Az integritási megállapodásban az aláíró felek megerősítették, hogy a közbeszerzési eljárás során nem ígérnek, nem nyújtanak és nem fogadnak el jogtalan előnyt azért, hogy az eljárás során valaki valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön. A vállalkozók ajánlatuk benyújtásakor írják alá azt a nyilatkozatot, amellyel csatlakoznak az Integritási Megállapodáshoz; ezzel is bizonyítva elkötelezettségüket az átlátható közbeszerzési folyamatok iránt. A független monitor, azaz a TI pedig azért felel, hogy minden résztvevő betartsa a megállapodásban vállaltakat.

A közbeszerzési eljárások során felhasznált pénz közös pénz, így annak elköltését az eddigieknél is jobban figyelemmel kell kísérni. Budapest Főváros XIII. kerülete eddig is elismerten az átláthatóságot, a nyilvánosságot tartotta szem előtt a közpénzek felhasználása során. A kerületnek nincs mit takargatnia, ezért mutatja meg a közbeszerzési eljárás és a beruházás teljes folyamatát. Amennyiben valaki nem tartja be a szabályokat, azonnal nyilvánosságra hozzák a lakosság és az újságírók részére.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj