XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Gyermekhonlap
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2015. január 26. Vanda, Paula

Április 15-től új parkolási övezetek XIII. kerületi új parkolási övezetek üzemeltetésének megkezdése 2013. április 10. - Módosítva: 2013. április 10. | Közlekedési, parkolási hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. tájékoztatja a tisztelt kerületi lakosságot és a XIII. kerületbe érkező autósokat, hogy 2013. április 15-től a Váci út – Róbert Károly körút – vasút – Bulcsú utca által határolt területek fizetős parkolási övezetekké válnak.

A parkolás feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információ kapható a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Központi Ügyfélszolgálati Irodáiban (Hegedűs Gyula utca 15. vagy Béke utca 65. címeken), valamint a zrt. honlapján (www.kozszolgaltato.bp13.hu/kozterulet/parkolas) és az első üzemnaptól az automatáknál. 

Az a kerületi polgár, aki rendelkezik érvényes lakossági várakozási hozzájárulással (parkolási matricával) a zónán belül díjmentesen állíthatja le járművét. 

A fent említett övezetek Dózsa György út határvonallal két parkolási díjtételű zónába tartoznak. A fővárosi rendeletben meghatározottak alapján a parkolási matricával nem rendelkezők várakozási díjat kötelesek fizetni, amelynek mértéke a Dózsa György út vonalától délre 440 Ft/óra, a Dózsa György út és a Róbert Károly körút közötti területen 265 Ft/óra. Munkanapokon 08.30-18.00 óra között kell a parkolásért fizetni, a várakozás időkorlát nélkül lehetséges. 

2013. március 25-től több utcaszakaszon egyirányú forgalmi rend és közlekedés lett kialakítva. Az alábbi utcákban változott a forgalmi rend: 

- Angyalföldi utca (Déryné köztől az Apály utcáig)

- Tüzér utca (Hun utcától a Csángó utcáig)

- Csángó utca (Angyalföldi úttól a Váci útig)

- Gidófalvy Lajos utca (a lakóházak körüli szervizutak)

- Hun utca (Tüzér utcától a Gidófalvy Lajos utcáig)

- Pattantyús utca (belső sziget körül)

- Hun utca - Lehel utca - Csángó utca - Tüzér utca (lakóházak körüli szervizutak)

- Angyalföldi utca (Lőportár utcától a Taksony utcáig)

- Taksony utca (Tüzér utcától a Lehel utcáig)

- Lőportár utca (Lehel utcától a Tüzér utcáig)

- Dévai utca (Tüzér utcától a Lehel utcáig) 

Felhívjuk az érintett kerületrészekben, utcákban élők és a járművel ezeken a területeken közlekedők figyelmét a változásokra és az új szabályok betartására!