XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/14/meg-ketszer-lesz-iden-veszelyeshulladek-gyujtes/

Témák A-Z

Még kétszer lesz idén veszélyeshulladék-gyűjtés

2012. május 14. - Frissítve Környezetvédelmi hírek

A szokásosnál valamivel korábban, május közepén adhatták le a veszélyes hulladékot szervezett keretek között a XIII. kerületiek. A XIII. Kerületi Önkormányzat évek óta gondoskodik arról, hogy a lehető legkönnyebben célba juttathassák a környezetet károsító termékeket, haszontalanná vált cikkeket az itt élők.

Jó hír, hogy ma már nemcsak a televíziók, a hűtőgépek vagy más nagyobb gépek kapcsán jut eszükbe az embereknek, hogy nem szabad azt a lakóépületek szeméttárolójába dobni. Egyre többen érkeznek kisebb termékekkel, gyógyszerekkel, festékekkel. Nem kevesen voltak, akik csak egy szatyorral keresték fel a kamiont, de akadt olyan is, aki egy kisebb minisütő miatt vette a fáradságot, hogy elhozza a veszélyeshulladék-gyűjtés helyszínére. A XIII. Kerületi Önkormányzat és a hulladékgyűjtést lebonyolító partnerünk egyforma örömmel fogadott mindenkit, aki eképpen is védi a környzetet.

Érzékelhető, hogy a XIII. kerületiek szívesen fogadják ezt a lehetőséget. Ma emellett már sokan tudják, hogy a lomtalanítás időszakában is lehetőségük van arra, hogy megszabaduljanak a veszélyes hulladéktól. Fontos tudni, hogy a lomtalanítás során sem szabad az utcára kitenni a káros anyagokat, hanem az ilyen típusú szemetet elkülönítve, a megjelölt helyeken adhatják le.

Lesz erre lehetőségük a XIII. kerületieknek máskor is. A XIII. Kerületi Önkormányzat idén két további alkalommal rendez hasonló akciót. Ezek időpontja:

  • 2012. augusztus 26.
  • 2012. szeptember 29.

Veszélyes hulladékot év közben is leadhat itt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj