XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2017. június 26. János, Pál

Évről évre segíti a környezetbarát hulladékgyűjtést a XIII. Kerületi Önkormányzat Még kétszer lesz idén veszélyeshulladék-gyűjtés 2012. május 14. - Módosítva: 2012. május 14. | Környezetvédelmi hírek NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Az Életmódnappal egy napon, május 12-én várták kamionok a veszélyes hulladékokkal érkezőket a XIII. kerület számos pontján. Jó alkalom volt ez arra, hogy megfelelő gondossággal adja le a káros anyagokat az, aki ügyel a környezetünkre. Legközelebb augusztus 26-án tehetik ezt meg, szintén több helyszínen.

A szokásosnál valamivel korábban, május közepén adhatták le a veszélyes hulladékot szervezett keretek között a XIII. kerületiek. A XIII. Kerületi Önkormányzat évek óta gondoskodik arról, hogy a lehető legkönnyebben célba juttathassák a környezetet károsító termékeket, haszontalanná vált cikkeket az itt élők.

Jó hír, hogy ma már nemcsak a televíziók, a hűtőgépek vagy más nagyobb gépek kapcsán jut eszükbe az embereknek, hogy nem szabad azt a lakóépületek szeméttárolójába dobni. Egyre többen érkeznek kisebb termékekkel, gyógyszerekkel, festékekkel. Nem kevesen voltak, akik csak egy szatyorral keresték fel a kamiont, de akadt olyan is, aki egy kisebb minisütő miatt vette a fáradságot, hogy elhozza a veszélyeshulladék-gyűjtés helyszínére. A XIII. Kerületi Önkormányzat és a hulladékgyűjtést lebonyolító partnerünk egyforma örömmel fogadott mindenkit, aki eképpen is védi a környzetet.

Érzékelhető, hogy a XIII. kerületiek szívesen fogadják ezt a lehetőséget. Ma emellett már sokan tudják, hogy a lomtalanítás időszakában is lehetőségük van arra, hogy megszabaduljanak a veszélyes hulladéktól. Fontos tudni, hogy a lomtalanítás során sem szabad az utcára kitenni a káros anyagokat, hanem az ilyen típusú szemetet elkülönítve, a megjelölt helyeken adhatják le.

Lesz erre lehetőségük a XIII. kerületieknek máskor is. A XIII. Kerületi Önkormányzat idén két további alkalommal rendez hasonló akciót. Ezek időpontja:

  • 2012. augusztus 26.
  • 2012. szeptember 29.
Veszélyes hulladékot év közben is leadhat itt.