XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/05/10/megujul-a-klapka-szolgaltatohaz/

Témák A-Z

Megújul a Klapka Szolgáltatóház

2012. május 10. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága januárban írt ki építészeti-kertépítészeti ötletpályázatot a Klapka és Tüzér utca sarkán álló szolgáltatóház és környékének megújítására.

Az öt neves hazai építésziroda meghívása garanciát jelentett arra, hogy jó minőségű, színvonalas és korszerű épületegyüttes születik, méghozzá nívós környezetben.

Rendkívül sokszínű és tartalmas ötletek érkeztek a pályázatra. A hatályos szabályozási terv adta kereteken belül vártuk a javaslatokat az önkormányzati tulajdonú telek mai igényeknek megfelelő beépítésére és a szomszédos zöldterület kialakítására. A lakótelepi és kisvárosi településrészek határán egy új központ, a közösségi aktivitások tereinek megteremtését irányozta elő a pályázat.

A meghívott szakemberekből és a XIII. Kerületi Önkormányzat képviselőiből álló bíráló bizottság eredményesnek és sikeresnek ítélte meg a pályázatot, s minden résztvevőnek költségtérítést biztosított.

A 400 ezer forintos díjat a Marosi Miklós által vezetett építészcsapat (KÖZTI  Zrt.) kapta, a többiek 150 ezer forint díjat vehettek át a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitóján.

A megnyitón Bálint Imre, a Budapesti Építész Kamara elnöke értékelte a tervezők munkáját, értékelte a kerület városfejlesztési gyakorlatát.

A bíráló bizottság ajánlásában szabad és rendhagyó építészeti formálást, nyitottságot hangsúlyozó térkapcsolatokat, zöld karakterű kialakítást javasol a kiírónak a beruházás előkészítése és megvalósítása során.

Május 23-ig tekinthető meg ügyfélfogadási időben a Klapka Szolgáltatóház és könyékének megújítására érkezett pályázatok tárlata a Városház Galérián.

Ilyen lesz a szolgáltatóház és környéke:

Klapka Szolgáltatóház

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj