XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/03/21/ujabb-fejlesztes-az-iskolai-testnevelesert/

Témák A-Z

Újabb fejlesztés az iskolai testnevelésért

2012. március 21. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Négy év alatt 3,3 milliárd forintot költött a XIII. Kerületi Önkormányzat az iskolai testnevelésre. Ez a pénz szolgálja a diákokat, a XIII. kerületi lakosokat, az utánpótlásnevelést – foglalta össze dr. Tóth József polgármester. Négy iskola tornaterem-fejlesztési programjára 324 milliót költött az önkormányzat, a Pannónia Általános Iskola megújításakor két tornateremmel bővült a paletta 800 millió forintos projekt keretében, négy általános iskolai pálya megépítésére 340 milliót fordított a helyhatóság. Az Angyalföldi Sportközpont pedig 1,8 milliárd forintos beruházással készült el.

A Fiastyúk utcai Hegedüs Géza Általános Iskola sportpályáját tavaly ősszel adták át. – Akkor megígértük, hogy sátortetővel fejlesztjük tovább a létesítményt, ez mostanra elkészült – mondta a városvezető.

Tímárné Sárosi Katalin megköszönte a fejlesztést az önkormányzatnak. Mint mondta, az iskola 526 diákja boldogan fogja használni a sátorral kiegészített sportpályát, amelyet mostantól hidegben és melegben, szélben és esőben egyaránt birtokba vehetnek a gyerekek. A tanulókon kívül a környékbeli lakosok is örömmel fogadták a beruházást, s várják már, hogy mikor jöhetnek sportolni a pályára – tette hozzá az iskolaigazgató. Ezt követően a diákok ajándékkal köszönték meg az újabb fejlesztést dr. Tóth József polgármesternek és Holopné Schramek Kornélia alpolgármesternek.

Az átadás végén ünnepi műsor következett. Szentesi Luca, a Hegedüs Géza Általános Iskola ötödik osztályos tanulója adott elő egy produkciót, azt követően a hetedikesek, a nyolcadikosok és az ötödikesek sportbemutatója következett (minderről galériánkban nézhet meg képeket).

 

Az iskola diákjai közül a 2011/2012-es évben 129-en szereztek érmet, sokan közülük többet. Aranyéremmel tértek haza a versenyekről a következő tanlók:
Brusznyicki Bánk, Lakos Áron, Lakos Viktor, Hárs Alíz, Winkler Henriett, Nemes Milán, Papp Áron, Mezőszentgyörgyi Dorka, Kriller Panna, Krupincza Norbert, Jámbor Lili, Laki István Márk, Kerepeczki Márk, Dinnyési Barnabás, Szőlősi Ádám, Gonda Levente, Barta Boglárka, Paulovics Andrea, Szanyikovách Sebő, Dankó Kiss Dóra, Csikós Enikő, Nedbál Gábriel, Pintér Roderik, Inzsöl Aida, Szabó Ákos, Rojik Dóra, Palágyi Dóra, Tasnádi Csongor, Cryns Béla, Balázsi Olivér, Barizs Martin, Kis Alexandra, Nyári Barbara, Palánki Klaudia, Tóth Róbert, Kardos Viktória, Horváth Kinga, Király Xénia, Zatukál Shenon, Erdei Richárd, Pucz Klaudia, Wahby Míra, Rausch Levente

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj