XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/10/13/ujabb-bolcsode-nyilt-a-hajdu-utcaban/

Témák A-Z

Új bölcsőde nyílt a Hajdú utcában

2011. október 13. Városfejlesztési hírek

Korszerű körülmények között tölthetik mindennapjaikat a legkisebbek a XIII. kerület legújabb intézményében. A Csipet-Csapat Bölcsőde a Hajdú utca 21-ben biztosít a gyermekek számára színvonalas ellátást.

Tavaly áprilisban döntött úgy a képviselő-testület, hogy 375 férőhellyel bővíti az óvodai, és 250-el a bölcsődei intézményrendszert – idézte fel dr. Tóth József polgármester a Hajdú utcai bölcsőde átadási ünnepségén. Azóta ez sikerült, s ma már ennyivel több gyermekről tud gondoskodni a XIII. kerületi önkormányzat. Dr. Tóth József nagy örömmel adta át a gyermekeknek, a XIII. kerületi lakosoknak az intézméynt. Mint mondta, a városvezetés büszke arra, hogy minden igényt ki tud elégíteni az önkormányzat a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban egyaránt.

 

A XIII. kerületben összesen 1039 férőhely van a három évnél fiatalabban számára. Ebből 952 gyermek ellátásáról a bölcsődékben, 77 kicsiről pedig a családi napközikben gondoskodik a helyhatóság. Évek óta folyamatosan emelkedik a városrszben a gyermekek száma, így egyre nagyobb az igény a bölcsődei ellátás iránt is. Ezért az elmúlt öt esztendőben folyamatosan bővítette szolgáltatását a XIII. kerületi önkormányzat. A Boribon Bölcsőde és az Ugri-Bugri Bölcsőde 20-20 férőhellyel bővült 2006-ban, majd 2007-ben további 20-al gyarapodott a férőhelyek száma az Ugri-Bugri Bölcsődében Vizafogó sétány és ugyanennyivel több gyermek járhat ekkortól az Igazgyöngy Bölcsődébe. Azután 2010 áprilisában 812-re, 2010. szeptemberében pedig a Visegrádi sétányon található Minimanó Bölcsőde átadásával 889-re emelkedett a férőhelyek száma. A XIII. kerületi önkormányzat összesen kilenc bölcsődében gondoskodik a legkisebbekről.

 

A bölcsődéskorúak 31 százaléka számára biztosít helyet a XIII. kerületi önkormányzat. Az európai uniós ajánlás úgy szól, hogy a három évnél kisebbek 25 százaléka számára legyen hely az önkormányzati intézményekben – ezt a XIII. kerület jelentősen meghaladja.

Összesen nyolc csoportszobát alakítottak ki a kicsik számára, de emellett tornaszoba, fejlesztő szoba, konyha, és az ellátást biztosító helyiségek sora áll rendelkezésre az intézményben. A teljeskörű felújításnak köszönhetően kívül és belül egyaránt újjávarázsolták a korábban bérbeadással hasznosított önkormányzati ingatlant. A beruházásra összesen 336 millió forintot költött a XIII. kerületi önkormányzat.

A fejlesztés számokban:

  • 1400 négyzetméteres épület
  • 8 csoportszoba
  • 120 adagos főzőkonyha
  • 112 férőhely
  • 336 millió forintos beruházás

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj