XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/07/04/ismet-mukodik-a-beke-kut/

Témák A-Z

Ismét működik a Béke kút

ARCHÍV | 2011. július 04. - Frissítve Egészségügyi hírek

A kút elzárását követően sokan fordultak levélben és a kerületi médián keresztül is a XIII. kerületi önkormányzathoz, hogy közbenjárásával tegye ismét lehetővé a kedvelt és hatásos gyógyvíz fogyasztását, amit az önkormányzat azért is szívügyeként kezelt, mert a Közösen a XIII. kerületért program több vonatkozásban is összefüggésbe hozható a gyógyvízhez való akadálytalan hozzáférés igényével.

A július 4-én, a kút ismételt üzembe helyezése alkalmából rendezett ünnepi hangulatú eseményen, amelyen nagyszámú érdeklődő mellett megjelent a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója Szőke László, valamint a városrész önkormányzati képviselője és a Dagály strandfürdő igazgatója is, dr. Tóth József polgármester, országgyűlési képviselő  felidézte annak a kiemelt szerepnek az állomásait, amelyet a Duna, a Rákos patak, és a kerületben található gyógyforrások játszottak a XIII. kerület történetében. A polgármester örömének és megelégedésének adott hangot, hogy sikerült ismét a rászorulók gyógyulásának szolgálatába állítani a kalciumban, magnéziumban, hidrogén-karbonátban és más ásványi anyagokban gazdag, minősített ásványvizet.

Szőke László, a BGyH Zrt. vezérigazgatója a rómaiak által elterjesztett fürdő kultúra mellett emlékeztetett arra, hogy a Duna szabályozása előtt ezen a területen létezett egy kis sziget, amelyen több hőforrás volt: ezek vizét manapság a Dagály mellett más fővárosi fürdőkben is élvezhetik a gyógyulni vágyók. A Béke kút mostantól minden nap 06.00 órától 20.00 óráig várja a gyógyvizek kedvelőit, akik saját fogyasztásra szánt mennyiséget ingyenesen vihetnek a 37-38 fokos gyógyvízből. Képeink a kút megnyitásakor készültek: tekintse meg galériánkat!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj