XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/12/20/ram-avagy-radnoti-miklos-muvelodesi-kozpont/

Témák A-Z

RaM, avagy Radnóti Miklós Művelődési Központ

ARCHÍV | 2010. december 20. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A névválasztó pályázat díjátadó ünnepségén Dr. Tóth József polgármester elismerően beszélt a most már Radnóti Miklós Művelődési Központ( RaM) beruházásával kapcsolatosan, amelyet teljes egészében a kerületi önkormányzat, önerőből, 3,5 milliárd forintjából valósít meg. A bizottság a javaslattevők között 750 ezer forintot oszt ki a legötletesebb nevek díjazásaként.  A fődíjat Balla Zsófia író vehette át.

A kivitelező kiválasztása érdekében nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a helyhatóság. Vadász György terveit ennek nyertese, a Magyar Építő Zrt. valósíthatja meg, a beruházó pedig az Angyalföld-Újliótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt. Üzemeltetését a XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft végzi majd.

A RaM épületegyüttese egy központi magot körülvevő, különálló, de összekapcsolt épületekből tevődik össze. A Pannónia utcai oldalon található, az ovális alakú multifunkcionális rendezvényterem, amely alatt a pinceszint, gépészeti területek, raktárak találhatók. A földszinti nézőtér 450 m2-es, az első emeleti galériával együtt 600 fő befogadására alkalmas, a színpad: 270 m2-es. Az emeleti szinten irodák, a nézőtér fölé belógó galéria rész, öltözők, vizesblokkok és egyéb kiszolgáló helyiségek lesznek.

A nyílt, uniós közbeszerzési eljárás előírta egy 500-600 férőhelyes zenei-, színházi- és sportesemények megtartására is alkalmas rendezvényterem megépítését. A többcélú terem alkalmassá válik komplex színházi és egész estés művészeti és könnyűzenei produkciók befogadására és rendezésére, a civil szervezetek eseményeinek szervezésére, fiatalok és idősek számára egyaránt tervezett programok lebonyolítására.

Itt az önkormányzat honlapján megtekintheti hogy milyen lesz a Radnóti Miklós Művelődési Központ (RaM) és annak Colosseum nagyterme:

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj