XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/10/19/elso-helyezest-ert-el-a-xiii-kerulet-viragos-magyarorszagert-kornyezetszepito-versenyben/

Témák A-Z

Első helyezést ért el a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben a XIII. kerület

ARCHÍV | 2010. október 19. - Frissítve Egyéb

A hazai verseny  jelentős és nagy népszerűséggel bír, idén  háromszázötvenegy település vett részt.  A részvétel ingyenes, a települések saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket a lakosság összefogásával, helyi versenyek kiírásával, a magyar virágfajták alkalmazásával, kiegészítve ezt az infrastruktúra fejlesztésével.

dr. Puchner Gábor a Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság elnöke vehette át a díjat  az önkormányzat nevében.

A díj átadásakor kihangsúlyozták hogy: “Angyalföld a kezdetektől részt vesz a Virágos Magyarországért versenyben. Az „Angyal Zöld” elnevezésű fejlesztési koncepciójuknak köszönhetően a kerület zöldfelületeinek fenntartása egységes és magas színvonalú. Külön kiemelendő a Gyöngyösi lakótelep melletti Gyöngyösi sétány, ahol minden évben több tízezer egynyári növény kerül kiültetésre. A kerület belvárosi utcáinak virágos díszítését úgynevezett. muskátli fák kiültetésével oldották meg. Az elért eredmény mögött évtizedes munka áll.”

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj