XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/08/06/zajmeres-a-sziget-fesztival-ideje-alatt/

Témák A-Z

Kövesse figyelemmel a Sziget zajszintjét

ARCHÍV | 2010. augusztus 06. - Frissítve Kulturális hírek

A Sziget szervezői igyekeznek mindent megtenni annak az érdekében, hogy a zajkibocsátás mértéke ne zavarja a pihenni vágyókat. A Fesztivál saját zajvédelmi szakemberei a bejelentések alapján a helyszínre kiszállva (a XIII. kerületben is) zajmérést végeznek, beazonosítják a hangforrást, és szükség esetén, a Fesztiválon kiépített szabályozó rendszeren keresztül lehalkítják a túl zajos koncertet.

Mivel a Fesztivál az Óbudai szigeten rendezik meg, a rendezvénnyel kapcsolatos zajvédelmi hatósági feladatokat a III. kerületi Polgármesteri Hivatal látja el.

 

A Sziget Fesztivállal kapcsolatos panaszokat az alábbi elérhetőségeken fogadják:

  • A Fesztivál díjmentesen hívható zöld száma: 06-80-204-174
  • Budapest III. kerület Polgármesteri Hivatala, Építési Hatósági osztály (1033 Budapest, Fő tér 3.)

Bár hatósági jogköre a XIII. kerületnek a Fesztivállal kapcsolatban nincs, az objektív tájékoztatás érdekében Sziget idején folyamatos zajszint mérést végez a XIII. kerületi hatóság is. A mérési adatokat figyelemmel követhetik a XIII. kerület honlapján a Fesztivál ideje alatt. A XIII. kerületi hatósághoz érkező panaszokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedésre továbbítják a III. kerületi Polgármesteri Hivatalnak.

A grafikonok tájékoztató jellegű mérés eredményeit foglalják össze, az adatok hatósági döntés megalapozására nem alkalmasak.
A mérési eredményeket tájékoztatásul megküldjük az illetékes III. kerületi Polgármesteri Hivatalnak, valamint a Fesztivál rendezőségének is



A XIII. kerületi telefonos zajügyelet a Fesztivál ideje alatt is működik. (Fontos megjegyezni, hogy a XIII. kerületi zajügyeletnek nincs lehetősége intézkedni a Fesztivál rendezvényeinek lehalkításáról.) A nem kívánatos hanghatásokat este 20 és reggel 8 óra között és hétvégén a 06-80-62-66-66 számon jelenthetik be azok, akiknek nyugodt pihenését nem megfelelő mértékű zajkibocsátás lehetetleníti el. A telefonszám május 15. és október 15. között üzemel. A napközbeni órákban a Polgármesteri Hivatal Építésügyi Osztálya áll rendelkezésükre a zajpanaszok lakossági bejelentéséhez.

  • A XIII. kerületi éjszakai telefonos zajügyelet telefonszáma: 06-80-62-66-66
  • A XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyintézőjének elérhetőségei: cím: 1139 Budapest, Béke tér 1., tel.: 452-41-01; e-mail: kornyezetvedelem@bp13.hu
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj