XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2017. március 25. Irén, Írisz

Környezetvédelem NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Szmogriadó

Szmogriadó

A kisméretű szállópor koncentrációjának túlzott megemelkedése esetén szmogriadót rendelnek el. Az egészségre veszélyes légszennyezettség csökkentésére korlátozásokat vezethetnek be, és fokozott odafigyelésre kérik a lakosságot.

Tovább

Parlagfű

Parlagfű

A magyar lakosság legalább 10 százaléka szenved a parlagfű allergiát kiváltó pollenétől, ezért a növény írtása kötelező. Alapismeretek a parlagfűről és az eredményes írtási módszereiről.

Tovább

Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektíven gyűjtött hulladék újrahasznosítható, így nem szennyezi a környezetet. A XIII. kerületben több mint 50 szelektív hulladékgyűjtő sziget van, ahol a lakosok elhelyezhetik az újrahasznosítható papír, műanyag, fém és üveg hulladékot. Tájékozódjon, segítsen, gyűjtsön Ön is szelektíven.

Tovább

Hulladékudvar

Hulladékudvar

A hulladékudvarban a lakosság nem csak a szelektíven gyűjtött hulladékot, hanem azokat a veszélyes anyagokat, ilyennel szennyezett hulladékot is ingyenesen leadhatja, amit tilos a háztartási hulladék közé tenni.

Tovább

A klímavédelemről részletesen

A klímavédelemről részletesen

Napjaink talán legégetőbb problémája, miként tudnánk megvédeni bolygónkat, miként tudnánk hosszú távon megőrizni az élet feltételeit a Földön. Mit kell tennünk azért, hogy gyermekeink és unokáink számára is élhető körülmények legyenek? Mik a klímavédelem központi kérdései?

Tovább

Környezetvédelmi hírek

Zöldhulladék begyűjtés

A Fővárosi Közterület fenntartó Nonprofit Zrt. idén tavasszal is megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladék begyűjtését, 2017. március 20 – december 1. között.

Tovább

Már csak néhány napig lehet szavazni!

Mint emlékezetes, az Ökotárs Alapítvány által megrendezett 2016. Év Fája versenyen a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. által benevezett Jászai Mari téri platánfa kapta a legtöbb szavazatot, s ezzel elnyerte az Év Fája 2016. címet. A győzelem egyúttal nevezést is jelentett az európai verseny döntőjébe, mivel az Európai Év Fája címért kiírt versenybe a részt vevő országok győztesei jutottak tovább.

Tovább

Klímastratégia az élhetőbb kerületért

A képviselő-testület elfogadta Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Klímastratégiája 2017-2020 dokumentumot. A testület megállapította, hogy a klímatudatosság beépült az önkormányzat tervezési rendszerébe, az éghajlatvédelmi szempontok megjelennek a döntéshozatal minden szintjén.

Tovább
További környezetvédelmi hírek

Környezetvédelmi pályázatok

A környezetvédelem támogatására az önkormányzat is hirdet pályázatokat. Társasházaknak, lakásszövetkezeteknek, családi és ikerházak tulajdonosainak egyaránt elérhetővé tesz a helyhatóság forrásokat, s ezek kapcsán rendszeresen kiírást tesz közzé. A többi között előkertek létesítésére, faültetésre, megújuló energiaforrások támogatására, szelektív hulladékgyűjtésre, graffitimentesítésre kérhetnek és kaphatnak pénzt a pályázók.

Az aktuális lehetőségekről és a korábbi eredményekről a környezetvédelmi pályázatok között tájékozódhatnak.