XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2017. április 26. Ervin, Klétusz

Környezetvédelem NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Szmogriadó

Szmogriadó

A kisméretű szállópor koncentrációjának túlzott megemelkedése esetén szmogriadót rendelnek el. Az egészségre veszélyes légszennyezettség csökkentésére korlátozásokat vezethetnek be, és fokozott odafigyelésre kérik a lakosságot.

Tovább

Parlagfű

Parlagfű

A magyar lakosság legalább 10 százaléka szenved a parlagfű allergiát kiváltó pollenétől, ezért a növény írtása kötelező. Alapismeretek a parlagfűről és az eredményes írtási módszereiről.

Tovább

Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

A szelektíven gyűjtött hulladék újrahasznosítható, így nem szennyezi a környezetet. A XIII. kerületben több mint 50 szelektív hulladékgyűjtő sziget van, ahol a lakosok elhelyezhetik az újrahasznosítható papír, műanyag, fém és üveg hulladékot. Tájékozódjon, segítsen, gyűjtsön Ön is szelektíven.

Tovább

Hulladékudvar

Hulladékudvar

A hulladékudvarban a lakosság nem csak a szelektíven gyűjtött hulladékot, hanem azokat a veszélyes anyagokat, ilyennel szennyezett hulladékot is ingyenesen leadhatja, amit tilos a háztartási hulladék közé tenni.

Tovább

A klímavédelemről részletesen

A klímavédelemről részletesen

Napjaink talán legégetőbb problémája, miként tudnánk megvédeni bolygónkat, miként tudnánk hosszú távon megőrizni az élet feltételeit a Földön. Mit kell tennünk azért, hogy gyermekeink és unokáink számára is élhető körülmények legyenek? Mik a klímavédelem központi kérdései?

Tovább

Környezetvédelmi hírek

Népszigeti Tavaszi Nagytakarítás 2017.

A XIII. Kerületi Önkormányzat „A Föld napja” alkalmából 2017. április 22-én, szombaton nagytakarítást szervezett a Népszigeten. Bár a kedvezőtlen időjárás miatt a résztvevők létszáma alatta maradt a várakozásoknak, a szigetet átszelő utat és közvetlen környezetét sikerült kitakarítani.

Tovább

Újra működik a zajügyelet

Az önkormányzat az építkezésekre vonatkozó zajvédelmi előírások betartásának fokozott ellenőrzését tartja szükségesnek. A megszokottnál korábban kezdve biztosítja a zajügyeletet, április 6. és október 15. között csütörtök estétől vasárnap reggelig 20.00 és 08.00 óra közötti időszakban. Az illetékes Építésügyi Osztály zajügyelet üzemeltetése mellett az építkezések fokozott ellenőrzésére az ügyeleti időn kívüli, rendszeres ellenőrzéseket is tervez.

Tovább

Zöldhulladék begyűjtés

A Fővárosi Közterület fenntartó Nonprofit Zrt. idén tavasszal is megkezdi Budapest zöldövezetes kerületeiben a zöldhulladék begyűjtését, 2017. március 20 – december 1. között.

Tovább
További környezetvédelmi hírek

Környezetvédelmi pályázatok

A környezetvédelem támogatására az önkormányzat is hirdet pályázatokat. Társasházaknak, lakásszövetkezeteknek, családi és ikerházak tulajdonosainak egyaránt elérhetővé tesz a helyhatóság forrásokat, s ezek kapcsán rendszeresen kiírást tesz közzé. A többi között előkertek létesítésére, faültetésre, megújuló energiaforrások támogatására, szelektív hulladékgyűjtésre, graffitimentesítésre kérhetnek és kaphatnak pénzt a pályázók.

Az aktuális lehetőségekről és a korábbi eredményekről a környezetvédelmi pályázatok között tájékozódhatnak.